U17 vice-kampioen

Prov U17 vice-kampioen (25/11/2018)

Op de voorlaatste speeldag viel de beslissing over de herfsttitel in de wedstrijd tussen onze Prov U17 en Spouwen-Mopertingen. Die laatsten voerden de stand aan, dankzij een 31 op 33, met slechts één punt voorsprong op onze jongens.

Deze wedstrijd zou dus over de titel beslissen en kon dan ook rekenen op ruime publieke belangstelling. De eerste helft was een nerveuze bedoening met veel inzet maar weinig goed voetbal. Uit één van de schaarse kansen puurde Spouwen uiteindelijk toch een 0-1 voorsprong.

Onze jongens kwamen beter uit de kleedkamer en slaagden erin om Spouwen achteruit te drukken en een aantal mooie kansen te creëren, maar stuitten op een goede doelman en een behoorlijke dosis pech.

In het vierde kwart werd Spouwen op eigen helft vastgezet, wat leidde tot de 1-1 van Siebe Celis en nog een resem goede doelkansen. De bal wilde er echter niet in voor Lummen en doelman P.J. Verboven moest nog tot tweemaal toe alles uit de kast halen om een counterdoelpunt te voorkomen.

Het bleef uiteindelijk bij een 1-1 gelijkspel. Geen titel voor onze Prov U17 dus, wel vice-kampioen na een sterke heenronde!