Vervolg voetbal seizoen 2020-2021

Stopzetting Competities

De crisis cel van de K.B.V.B. heeft afgelopen maandag, 25 Januari 2021, beslist om alle amateur competities voetbal met onmiddellijke ingang stop te zetten. Dit betekent dat er geen stijgers of dalers zullen zijn en dat K.V.V. Lummen dus in augustus opnieuw zal starten in 4de provinciale.

We kunnen niet anders dan teleurgesteld zijn maar begrijpen ook dat deze beslissing de enige mogelijke was met het oog op de bestrijding van Covid-19.

Een gedetailleerde verklaring van de gevolgen met betrekking op alle categorieën vinden jullie terug op de site van Voetbal Vlaanderen. Welke invloed dit heeft op de werking van onze club is hieronder samengevat.

Wijziging Corona maatregelen

Vanaf 1 februari 2021 zullen er enkele nieuwe regels met betrekking tot binnen/buiten sporten gelden.

De club overlegt met de trainers hoe ze invulling kunnen geven aan deze nieuwe regels aangezien de bubbels voor de onderbouw zijn verkleind en de middenbouw terug mag buiten sporten in groepjes van maximum 10 spelers.

We zullen hier spoedig over communiceren. Kijk dus geregeld op onze website en facebook de komende tijd.

Voor U6 t.e.m. U13

  • Voorheen konden deze jeugdcategorieën zowel indoor als outdoor trainen binnen een maximale bubbel van 50 spelers.
  • Vanaf maandag 01-02-2021 kunnen deze categorieën enkel nog outdoor trainen, in een bubbel van 10 spelers exclusief de begeleider.
  • Vriendschappelijke wedstrijden konden tot nu toe worden gespeeld en normaliter zouden deze jeugdcompetities kunnen opstarten in het weekend van 6 februari. Dit kan voorlopig niet meer. Niet indoor, maar ook niet outdoor. De verschillende wedstrijdformats 2v2, 3v3 en 5v5 kunnen op training binnen de eigen bubbel blijvend worden gespeeld.
  • De wedstrijden in de jeugdkalender en aanvullende vriendschappelijke wedstrijden kunnen pas aangevat worden na toelating door de overheid. Momenteel is nog geen datum van hervatting bekend.

Voor U15 en U17

  • Voorheen konden deze jeugdcategorieën enkel trainen per 4 spelers inclusief de begeleider zonder contact. Dit is eigenlijk de regeling die voorzien is voor de +18 jarigen/senioren.
  • Vanaf maandag 01-02-2021 kunnen deze categorieën trainen in een bubbel van 10 spelers exclusief de begeleider en dit enkel buiten.
  • Wedstrijden kunnen voorlopig nog niet worden gespeeld, maar alle mogelijke wedstrijdvormen met contact t.e.m. 5v5 kunnen worden aangeboden in de eigen bubbel.

Voor alle +18 jarigen, dus U21, reserven en eerste elftal

  • Er zijn momenteel geen wedstrijden toegelaten en mag er enkel buiten gesport worden in groepjes van maximum 4 personen inclusief de begeleider. Dit was al het geval en zal zo blijven.

Voorbereiding Seizoen 2021-2022

Verder bereidt het bestuur ook volop seizoen 2021-2022 voor. Er wordt vooral gekeken naar compenserende maatregelen voor onze leden. Ook hierover zal er snel meer nieuws volgen.

Sportieve groeten,

Het bestuur.